MaapÀhklivÔi-karamellikoogikesed

Ülimaitsvad Snickersi ĆĄokolaadi meenutavad koogikesed, mida saad valmistada vĂ€ikestesse vĂ”i ĂŒhte suuremasse vormi.

Kogus: 5 minikooki vÔi 1 suurem kook (20 cm)

Vaja lÀheb:

PÔhi:

  • 60 g PĂ€hklinĂ€pi mandleid

  • 50 g maapĂ€hklivĂ”id*

  • 30 g kookosĂ”li

  • 1 spl kakaod

  • 6 pehmet datlit (leota vajadusel 15 min soojas vees)

Karamell:

  • 15 pehmet datlit

  • 100 ml vett

  • 1/5 tl meresoola

Kate:

  • 150 g PĂ€hklinĂ€pi india pĂ€hkleid

  • 150 g maapĂ€hklivĂ”id*

  • 100 ml kookospiima

  • 30 ml agaavisiirupit

  • 3 tl kohvipuru (soovitus: maitsestatud iiri kohv)

*MaapÀhklivÔi:

  • 1 pakk PĂ€hklinĂ€pi maapĂ€hkleid

  • 0,5 tl meresoola

MaapÀhklivÔi-karamellikoogikesed 4.jpg

Tee nii:

Esmalt pane india pÀhklid 2 tundi enne koogi valmistamisest vette likku.

Valmista maapĂ€hklivĂ”i. Selleks vala maapĂ€hklid suurele kĂŒpsetusplaadile ja rösti neid ahjus 180 kraadi juures 10 min. Lase tĂ€ielikult maha jahtuda. Vala röstitud pĂ€hklid blenderkannu ja lisa sool. Töötle pĂ€hklid kreemjaks massiks. Vahepeal lase blenderkannul „puhata“, tĂ”mba lusika/spaatliga pĂ€hklimass kannu seinte kĂŒljest lahti ja töötle uuesti.

PĂ”hja valmistamiseks haki mandlid ja datlid vĂ€ikesteks tĂŒkkideks. Lisa maapĂ€hklivĂ”i, kakao ja kookosĂ”li. Sega kĂ”ik ĂŒhtlaseks massiks ja suru vĂ€ikeste silikoonvormikeste vĂ”i kĂŒpsetuspaberiga vooderdatud lahtikĂ€iva koogivormi (20 cm) pĂ”hja. Aseta vorm sĂŒgavkĂŒlma.

NĂŒĂŒd valmista karamell. Selleks haki pehmed datlid natuke vĂ€iksemaks, lisa sool ja vesi ning töötle need saumikseri vĂ”i blenderi abiga ĂŒhtlaseks kreemiks. MÀÀri karamell vĂ€ikeste koogikeste pĂ”hjale laiali ja aseta koogid uuesti sĂŒgavkĂŒlma.

NĂ”ruta india pĂ€hklid veest ja vala blenderisse. Lisa ka kĂ”ik teised katte koostisosad. Töötle blenderis ĂŒhtlaseks kreemiks ja mÀÀri kreem karamellikihile.

Lase nĂŒĂŒd koogikestel veel 1,5 tundi sĂŒgavkĂŒlmas olla. Kui kasutad suuremat vormi, siis hoia vĂ€hemalt 2 tundi sĂŒgavkĂŒlmas. Eemalda vormist ja naudi!

Head isu!

Kui isu on suurem, siis uuri ka teisi PĂ€hklinĂ€pi lemmikuid Koogikontori retsepteï»ż


Martin Saar