🥛 Mandlipiim - pressi ise pähklist piim välja!

Vääna pähklitest piim välja ja veendu, et kodutehtud mandlipiim on parem kui poest ostetud alternatiiv. Ülilihtne valmistada, võtab aega 10 minutit ja maitseb paremini. Kasuta smuutis, kalla müsli sisse või joo kohviga. 

Vaja läheb:

  • 250 g Pähklinäpi mandleid

  • 1 liiter külma vett

  • 2 datlit

  • ¼ tl meresoola

IMG_3843.jpg
IMG_3846.jpg

Tee nii:

  • Vala mandlite peale nii palju vett, et need oleksid üleni veega kaetud. Jäta ööseks likku.

  • Kurna mandlid sõelal ja vala blenderisse. Vala mandlite peale ühe liitri jagu külma vett. Lisa ka datlid ja sool.

  • Töötle blenderiga umbes 1 minut kuni saad valge vedeliku.

  • Kurna nüüd saadud segu 3-kordse suure marli või mõne muu riidetüki peal. Paks mandlimass jääb nüüd marli sisse ja alles jääb siidine mandlipiim.

  • Vala piim pudelisse ja säilita külmkapis.

Head isu!

Kui isu on suurem, siis uuri ka teisi Pähklinäpi lemmikuid Koogikontori retsepte


Martin Saar