Kohvimaitseline kreeka pähkli tort
Vaja läheb:
Pähklibiskviit
200 g võid
160 g rafineerimata suhkrut
4 muna
200 g kreeka pähkleid
90 g maisijahu
90 g kaerajahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
1 tl vaniljeekstrakti
Kreem
325 g toorjuustu
170 ml vahukoort
3 tl rafineerimata suhkrut
1 tl vaniljeekstrakti
1 tl kohvipulbrit
1 tl (kuhjaga) želatiinipulbrit + 3 spl vett
Niisutamiseks:
150 ml kanget kohvi
1 tl suhkrut
Kaunistamiseks:
kreeka pähkleid
kakaod
Tee nii:
Vahusta toasoe või suhkruga kreemjaks vahuks.
Lisa ükshaaval juurde munad samal ajal vahustades.
Jahvata kreeka pähklid köögikombainis peeneks puruks/jahuks.
Sega omavahel maisi- ja kaerajahu, küpsetuspulber, sool ja pähklijahu.
Vala kuivained munavahu hulka. Lisa ka vaniljeekstrakt.
Sega kõik ühtlaseks massiks ja vala koogitainas 18 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse vormi.
Küpseta 170 kraadi juures umbes tund aega kuni keskele pistetud puutikk jääb kuivaks.
Jahuta kook ja eemalda vormist. Lõika kolmeks kihiks.
Kreemi valmistamiseks vahusta omavahel toorjuust, vahukoor, vanill ja kohvipulber kreemjaks vahuks.
Sega želatiinipulber veega ja lase paar minutit paisuda.
Sulata želatiin madalal kuumusel pidevalt segades. Lase paar minutit jahtuda. Nirista želatiinisegu peene joana toorjuustuvahu hulka samal ajal keskmisel kiirusel vahustades.
Valmista kange kohv ja sega hulka 1 tl suhkrut.
Vooderda nüüd uuesti lahtikäiv vorm küpsetuspaberiga ja aseta põhja esimene kiht pähklibiskviiti.
Niisuta kohviga ja määri peale kreemi. Tee samamoodi kahe järgmise kihiga. Lase koogil 3 tundi külmas seista.
Kaunista pähklite ja kakaoga.