Kohvimaitseline kreeka pähkli tort

Kolmekihilise, pisut uhke ja upsaka kohvimekise tordi peaosas figureerivad kreeka pähklid. Selle tordi biskviit valmis pähkli-, maisi ja kaerajahuga ja sai mõnusalt mahlane. Vahele läks lihtne toorjuustukreem kohvi ja kakaoga. Imehea!

Kusjuures oma ajukujulisele välimusele kohaselt aitab kreeka pähklite söömine kaasa heale ajutegevusele ehk siis üks põhjus, miks kooki süüa, on jälle juures 🙂
— Koogikontor
Pähklinäpp 2-02.jpg

Vaja läheb:

Pähklibiskviit

  • 200 g võid

  • 160 g rafineerimata suhkrut

  • 4 muna

  • 200 g kreeka pähkleid

  • 90 g maisijahu

  • 90 g kaerajahu

  • 2 tl küpsetuspulbrit

  • 0,5 tl soola

  • 1 tl vaniljeekstrakti


Kreem

  • 325 g toorjuustu

  • 170 ml vahukoort

  • 3 tl rafineerimata suhkrut

  • 1 tl vaniljeekstrakti

  • 1 tl kohvipulbrit

  • 1 tl (kuhjaga) želatiinipulbrit + 3 spl vett


Niisutamiseks:

  • 150 ml kanget kohvi

  • 1 tl suhkrut


Kaunistamiseks:

  • kreeka pähkleid

  • kakaod

Tee nii:

  1. Vahusta toasoe või suhkruga kreemjaks vahuks.

  2. Lisa ükshaaval juurde munad samal ajal vahustades.

  3. Jahvata kreeka pähklid köögikombainis peeneks puruks/jahuks.

  4. Sega omavahel maisi- ja kaerajahu, küpsetuspulber, sool ja pähklijahu.

  5. Vala kuivained munavahu hulka. Lisa ka vaniljeekstrakt.

  6. Sega kõik ühtlaseks massiks ja vala koogitainas 18 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse vormi.

  7. Küpseta 170 kraadi juures umbes tund aega kuni keskele pistetud puutikk jääb kuivaks.

  8. Jahuta kook ja eemalda vormist. Lõika kolmeks kihiks.

  9. Kreemi valmistamiseks vahusta omavahel toorjuust, vahukoor, vanill ja kohvipulber kreemjaks vahuks.

  10. Sega želatiinipulber veega ja lase paar minutit paisuda.

  11. Sulata želatiin madalal kuumusel pidevalt segades. Lase paar minutit jahtuda. Nirista želatiinisegu peene joana toorjuustuvahu hulka samal ajal keskmisel kiirusel vahustades.

  12. Valmista kange kohv ja sega hulka 1 tl suhkrut.

  13. Vooderda nüüd uuesti lahtikäiv vorm küpsetuspaberiga ja aseta põhja esimene kiht pähklibiskviiti.

  14. Niisuta kohviga ja määri peale kreemi. Tee samamoodi kahe järgmise kihiga. Lase koogil 3 tundi külmas seista.

  15. Kaunista pähklite ja kakaoga.


Uuri ka teisi Pähklinäpi lemmikuid Koogikontori retsepte

Martin Saar