Ć okolaadi-juustukook pĂ€hklite ja mustikatega
Kreemjas ja mustikane ƥokolaadi-juustukook, mille teeb nii mÔnusalt tummiseks pÔhjas olev pÀhkli ja kuivatatud puuvilja segu. PS! kui pakud kooki ka lastele, siis vÔid Vana-Tallinna likööri asemel pÀhklisegu hoopis Ôunamahlas leotada. Saab ka igati mÔnus!
Vaja lÀheb:
Ć okolaadikoogikiht:
125 g tumedat ĆĄokolaadi
125 g vÔid
70 g rafineerimata suhkrut
3 muna
4 spl nisujahu
200 g PÀhklinÀpi kuivatatud puuviljade ja pÀhklite segu
100 ml Vana-Tallinna likööri
Juustukoogikiht:
400 g maitsestamata toorjuustu
2 muna
30 g rafineerimata suhkrut
1 tl vaniljepastat
2 spl nisujahu
250 g metsmustikaid
Tee nii:
KÔigepealt vala kuivatatud puuviljade ja pÀhklite segu kaussi, vala peale Vana-Tallinna liköör ja nii palju vett, et pÀhklid oleksid kaetud. Sega lÀbi ja jÀta u 30 minutiks likku.
TĂŒkelda ĆĄokolaad ja sulata koos vĂ”iga vĂ€ikses potis kuni saad ĂŒhtlase segu. Lase mĂ”ned minutid jahtuda. Lisa suhkur ja vahusta ĂŒkshaaval juurde munad. Lisa nĂŒĂŒd jahu ja vahusta segamini.
Kurna sÔelal pÀhkli ja kuivatatud puuvilja segu likööri-veesegust. Vala pÀhklisegu teiste ainete hulka ja sega kÔik lÀbi.
MÀÀri ĆĄokolaadikoogitainas kĂŒpsetuspaberiga vooderdatud lahtikĂ€iva koogivormi (24 cm) pĂ”hja laiali.
Vahusta omavahel toorjuust, munad, suhkur, vanill ja jahu. Lisa mustikad ja sega lÀbi. Vala toorjuustusegu ƥokolaadikihile katteks.
KĂŒpseta kooki 170 kraadises ahjus 60 minutit. VĂ”imalusel hoia kooki kĂŒlmkapis ja serveeri alles jĂ€rgmisel pĂ€eval, nii maitseb see kĂ”ige mĂ”nusamalt!
Head isu!
Kui isu on suurem, siis uuri ka teisi PĂ€hklinĂ€pi lemmikuid Koogikontori retsepteï»ż