Ơokolaadi-juustukook pÀhklite ja mustikatega

Kreemjas ja mustikane ƥokolaadi-juustukook, mille teeb nii mÔnusalt tummiseks pÔhjas olev pÀhkli ja kuivatatud puuvilja segu. PS! kui pakud kooki ka lastele, siis vÔid Vana-Tallinna likööri asemel pÀhklisegu hoopis Ôunamahlas leotada. Saab ka igati mÔnus!

 

Vaja lÀheb:


Ć okolaadikoogikiht:

  • 125 g tumedat ĆĄokolaadi

  • 125 g vĂ”id

  • 70 g rafineerimata suhkrut

  • 3 muna

  • 4 spl nisujahu 

  • 200 g PĂ€hklinĂ€pi kuivatatud puuviljade ja pĂ€hklite segu

  • 100 ml Vana-Tallinna likööri


Juustukoogikiht:

  • 400 g maitsestamata toorjuustu

  • 2 muna

  • 30 g rafineerimata suhkrut

  • 1 tl vaniljepastat

  • 2 spl nisujahu 

  • 250 g metsmustikaid

 


Tee nii:

  1. KĂ”igepealt vala kuivatatud puuviljade ja pĂ€hklite segu kaussi, vala peale Vana-Tallinna liköör ja nii palju vett, et pĂ€hklid oleksid kaetud. Sega lĂ€bi ja jĂ€ta u 30 minutiks likku. 

  2. TĂŒkelda ĆĄokolaad ja sulata koos vĂ”iga vĂ€ikses potis kuni saad ĂŒhtlase segu. Lase mĂ”ned minutid jahtuda. Lisa suhkur ja vahusta ĂŒkshaaval juurde munad. Lisa nĂŒĂŒd jahu ja vahusta segamini.

  3. Kurna sÔelal pÀhkli ja kuivatatud puuvilja segu likööri-veesegust. Vala pÀhklisegu teiste ainete hulka ja sega kÔik lÀbi.

  4. MÀÀri ĆĄokolaadikoogitainas kĂŒpsetuspaberiga vooderdatud lahtikĂ€iva koogivormi (24 cm) pĂ”hja laiali.

  5. Vahusta omavahel toorjuust, munad, suhkur, vanill ja jahu. Lisa mustikad ja sega lÀbi. Vala toorjuustusegu ƥokolaadikihile katteks.

  6. KĂŒpseta kooki 170 kraadises ahjus 60 minutit. VĂ”imalusel hoia kooki kĂŒlmkapis ja serveeri alles jĂ€rgmisel pĂ€eval, nii maitseb see kĂ”ige mĂ”nusamalt!


Head isu!

Kui isu on suurem, siis uuri ka teisi PĂ€hklinĂ€pi lemmikuid Koogikontori retsepteï»ż


Martin Saar