Pähkli-seemneleib
Vaja läheb:
300 g Pähklinäpi mandleid
450 g Pähklinäpi pähkleid (india ja kreeka pähklid + metspähklid)
250 g seemneid (lina-, kõrvitsa- ja päevalilleseemned)
1 tl meresoola
6 muna
85 ml oliiviõli
Tee nii:
Haki pähklid ja mandlid suure noaga natuke väiksemateks tükkideks või purusta neid mõned sekundid köögikombainis. Sega pähklisegu hulka seemned ja sool.
Teises kausis klopi lahti munad ja lisa õli. Vala munasegu pähklisegu peale ja sega kõik ühtlaseks.
Õlita leivavorm (ca 1,5 liitrine) ja puista üle natukese mandlijahuga, et pärast leib paremini kätte saada. Võid kasutada ka mõnda muud jahu.
Küpseta leiba 160 kraadises ahjus u 1 tund. Lase jahtuda ja kummuta siis leib ettevaatlikult vormist välja.
Sobib ideaalselt karulaugupestoga, mille retsepi leiad ka Koogikontori lehelt