Pistaatsia-matchakook rabarberiga

Seda kevadiselt rohelist kooki on imelihtne valmistada ja tÀnu mandlijahule sai selle tekstuur nii mÔnusalt pehme. Hapu rabarber sobis siia ka mÔnusasti. Katteks vuristasin oma helekollase miksriga seekord koheva toorjuustukreemi ja sÀravpunased maasikad sobisid kaunistuseks nagu i-le tÀpp.

Kes armastab magusa ja soolase kooslust, siis ilmselt meeldib see kook eriti just neile, sest soolased ja krÔmpsuvad pistaatsiapÀhklid on selle koogi peategelased.
— Koogikontor
PÀhklinÀpp retsept pistaatsia-02.png
 

Vaja lÀheb:

  • 3 muna

  • 100 g rafineerimata suhkrut

  • 60 ml oliiviĂ”li

  • 125 g mandlijahu

  • 75 g riisijahu

  • 1 tl kĂŒpsetuspulber

  • 3 tl matchat

  • 0,5 tl soola

  • 3 vĂ€iksemat rabarberivart (u 230 g)

  • 50 g (kooritud kaal) PĂ€hklinĂ€pi soolatud pistaatsiapĂ€hkleid

Kate:

  • 150 g mascarponet

  • 150 ml vahukoort

  • 3 tl vanillisuhkrut 

  • 150 g vĂ€rskeid maasikaid

  • 50 g (kooritud kaal) PĂ€hklinĂ€pi soolatud pistaatsiapĂ€hkleid

 
IMG_2113.jpg
IMG_2142.jpg
 

Tee nii:

  1. Sega omavahel mandli- ja riisijahu, matcha, sool ja kĂŒpsetuspulber. Haki pĂ€hklid veidi vĂ€iksemateks tĂŒkkideks ja lisa ka need kuivainetele.

  2. Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks ja lisa Ôli.

  3. Koori ja haki rabarber tĂŒkkideks. Lisa kuivained munavahu hulka ja sega kĂ”ik kokku. LĂ”puks sega sisse ka rabarber.

  4. TĂ”sta koogitainas kĂŒpsetuspaberiga vooderdatud lahtikĂ€ivase koogivormi (20 cm). KĂŒpseta kooki 170 kraadises ahjus 45 minutit kuni kook on pealt kergelt kuldne ja keskele pistetud puutikuke jÀÀb kuivaks. Lase jahtuda.

  5. Kreemi jaoks vahsta ĂŒhes nĂ”us omavahel mascarpone, koor ja vanillisuhkur kuni saad paksu kreemi. MÀÀri kreem koogile ja kaunista maasikate ja pistaatsiapĂ€hklitega.

 

Head isu!

Kui isu on suurem kui ĂŒhe koogi jagu, siis uuri ka teisi PĂ€hklinĂ€pi lemmikuid Koogikontori retsepteï»ż

Martin Saar